top of page
grape.png

Благословено от ангели

Advertorial

Красив пурпурен цвят с виолетови оттенъци. Интензивен плодов аромат на зрели черни плодове. Доминират аромати на черна череша, черна боровинка и подправки, обгърнати в нотки на натурален шоколад, черен пипер, зелени билки и много фин дъбов нюанс. Плодово и сочно в устата. Вино с богата структура, стопени танини и чудесна хармония между плод и свежест. Запомнящ се, дълъг и пикантен финал.

Звучи познато, нали? Не едно вино може да се опише с тези думи. Но едно е виното, което предизвика небивало вълнение у българския ценител на качествените напитки. Виното, чиято първа реколта бе изчерпана само няколко месеца след представянето си на пазара! Още по-впечатляващ е фактът, че това е вино в средния ценови клас с базова цена 12 лв.!

 

Какво по-голямо признание за качеството на едно вино от това на неговия потребител!

Angel’s Share Syrah 2016, виното, достойно за ангели, напълно оправда не само името си, но и надхвърли всички очаквания, а винарната „Мидалидаре Естейт“ за пореден път доказа, че е не само един от най-сериозните винопроизводители в България, но и цени нуждите и вкусовете на своите почитатели. 

Създадено като поклон пред една древна винарска история за това как небесните ангели слизат всяка нощ на земята, за да вземат своя дял от бъчвите, пълни с божествената напитка. И понеже крилатите създания са скромни и безплътни, техният дял е само няколко процента, които производителите след това с радост допълват. Този „ангелски дял“ вдъхнови „Мидалидаре Естейт“ да сътвори вино, достойно за ангели!

 

Модерно вино, с атрактивна визия и с изключително качество, но на достъпна цена. И трудът на винарната бе възнаграден с ангелска благословия и с най-високата оценка – тази на публиката!    
 

Angel's share.jpg

Тъй като делът на ангелите може да бъде заплатен и с бяло вино, Angel’s Share бе създаден и във вариант Шардоне – още един сорт, който, наравно със Сира, е един от много добре развиващите се в „Мидалидаре Естейт“.

Angel’s Share Chardonnay 2017 блести с модерна визия - различна и впечатляваща. Това е свежо и плодово Шардоне, частично отлежало в дъб, със запомнящи се аромати на акация, цвят на бяла праскова, зелена ябълка и сочни тропически плодове.

Дали поради благословията на крилатите същества или заради желанието на „Мидалидаре Естейт“ да зарадва отново своите почитатели, но новата реколта Сира е още по-обещаваща. През този месец на пазара ще бъде представено  Angel’s Share Syrah 2017. Освен това, за гордост на винарната, лозето в местността Дабовец, откъдето идва гроздето за това вино, вече е био сертифицирано, съгласно най-добрите практики и изисквания.

В „Мидалидаре Естейт“ държат изключително на качеството. Страстта към виното е мостът между традициите и модерната философия на винарната. Но главното е, че всички там обичат работата си и оставят частица от себе си във всяка бутилка. Частица страст ще откриете и в Angel’s Share Syrah 2017.

 

 

Октомври 2017 г.
 

bottom of page