top of page

ПЪТЕВОДИТЕЛЯТ

Първият български пътеводител за винен туризъм
*специална цена
при поръчка от нас

18 лв.*

безплатна доставка**

**за територията на България

Създадохме го ние от "ВиноЗона", водени от ентусиазма на откривателството и голямата си страст към виното и пътешествията. Успяхме да обиколим и опознаем всички винени региони на България, срещнахме се с десетки винари, научихме много и сега бихме искали да го споделим с вас.

Във „ВИНЕНИ МАРШРУТИ” са включени тези български изби, които според нас притежават подходящи условия за посрещане на посетители и имат позитивно отношение към винения туризъм.

Участието на нито една от избите не е обвързано със заплащане на такса или задължение за реклама в изданието.

Всяка от избите е представена с нейната история, разказана по интересен и запомнящ се начин. Има и кратка справочна информация, която ще бъде от полза при организиране на винен тур.

Първото издание на „ВИНЕНИ МАРШРУТИ” беше публикувано през 2012 г. и включваше селекция на 60 български изби. Радостни сме, че в настоящото второ допълнено издание от 2015 г. броят на подходящите за винен туризъм изби в България се увеличи на 77. Второто издание съдържа и повече информация за историята на българското вино от древни времена до наши дни, още културно-исторически и природни забележителности, както и специални страници за традиционната кухня на винените региони.  

„ВИНЕНИ МАРШРУТИ” е извор на информация и чудесни идеи за прекарване на свободното време, както на изявените виноценители, така и на обикновените любители туристи.

Изданието се разпространява в книжарници, специализирани винени магазини и някои от избите, които са включени в него, а цената му е 20 лв.

 
bottom of page