top of page

Рок в Долината на виното

Advertorial

Какво свързва виното и рок музиката? 


Вероятно това, че голяма част от рокфеновете са ценители и на хубавото вино, а немалко от добрите винари (както у нас, така и по света) с удоволствие слушат този стил музика. Доказателство за силата на тази връзка дава една от емблематичните модерни български изби – „Мидалидаре Естейт“. В началото на месец юни, на нейната територия ще си направят среща феновете на рока и любителите на виното в първия по рода си фестивал Rock In The Wine Valley.

На сцената в чирпанското село Могилово, където се намира „Мидалидаре Естейт“, ще забият легендарните музиканти от W.A.S.P., една от най-известните дами в рока - Doro, швейцарската хард рок банда Gotthard и Удо Диркшнайдер, бивш фронтмен на ACCEPT и настоящ на U.D.O. Освен тези „динозаври“ на рока, участие ще вземат и много млади български и чуждестранни изпълнители.

 

„Очакваме съчетанието между рок музика от висока класа и разнообразните вкусове на нашите вина да даде едно различно преживяване“, казва Александър Алексиев, управител на „Мидалидаре Естейт“ и един от двамата водещи винени технолози на избата.

Прогнозите са в рамките на трите дни от фестивала да присъстват над 5 000 души, за нощувките на които ще бъдат обособени специални места за палатки, каравани и кемпери. Феновете, които предпочитат хотелския комфорт, ще могат да се настанят в Стара Загора и района при преференциални условия. Освен да слушат любимата си музика, посетителите ще могат да разгледат и разнообразните атракции, които „Мидалидаре Естейт“ предлага наред с основната си дейност по производство на висококачествени вина. Не на последно място, гостите на събитието ще могат да минат по Пътя на виното и да опитат от разнообразните по стил и категория продукти на избата.

Защо една винарна отваря вратите си за феновете на рок музиката? 


Част от обяснението вероятно е в отношението на самия екип. И Александър, и неговият колега Николай Катеров са запалени почитатели на рока още от юношеските си години. Една от рожбите на любовта им към тази музика е великолепното вино RockNRolla, което, както двамата обясняват, съзрява под звуците на рока, поемайки по този начин част от неговата енергия и мощ. Затова, когато от Bulgarian Live Music – организатори на популярния доскоро Kavarna Rock Fest, им предлагат да се организира рок събитие в Могилово, решението идва бързо.

Но идеята за Rock In The Wine Valley не е само плод на сантименти. Подобно на всички други проекти на „Мидалидаре Естейт“, тя е подчинена на дългосрочна стратегия за развитието на мястото, като притегателен център за любителите на алтернативния туризъм. „Чрез разнообразните събития, които правим и тепърва ще правим, ние следваме основната си цел – да стигнем до по-широк кръг от хора, които ценят високо качественото прекарване на свободното си време. Идвайки тук, всички тези хора ще видят как и къде работим, ще опитат вината ни и – надяваме се – ще станат наши клиенти и приятели“, обясняват Алексиев и Катеров. 

Рок събитието на годината Rock In The Wine Valley  ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017 г. в село Могилово, на територията на „Мидалидаре Естейт“. Билети се продават в мрежaта на Eventim в цялата страна. 

Повече информация на www.midalidarerock.bg

В рамките на тази стратегия, през миналата година в Могилово бе проведен първия в България международен фестивал на триизмерните рисунки върху асфалт (International 3D Street Painting Festival) с участието на някои от най-добрите световни творци в този стил. Събитието привлече сериозен зрителски интерес, а атрактивните рисунки все още могат да се видят в двора на винарната.


Друга целева категория посетители, за която от „Мидалидаре Естейт“ са подготвили приятни изненади, е тази на природолюбителите. За тях през следващите няколко години в непосредствена близост до лозята на избата ще бъде изграден парк за свободно живеещи мечки. В него ще бъдат настанявани мечки, които сега живеят в неблагоприятни условия (тесни клетки в зоопаркове, циркове и др.). „За разлика от традиционните зоопаркове, в които животните са в клетка, а хората ги разглеждат свободно, ние искаме да обърнем нещата – ще оставим мечките на свобода, а хората ще могат да ги наблюдават в естествената им среда чрез специално изградени площадки – тип острови – над терена на парка“, разказва Александър Алексиев. 

Въпреки многото допълнителни активности, в „Мидалидаре Естейт“ голямото внимание винаги е отредено на основната дейност – създаването на вина с високо качество. Още през тази година винарната ще представи на пазара своето първо пенливо вино. За неговото оптимално производство, съвсем скоро предстои и изграждането на нова (трета за „Мидалидаре Естейт“ в рамките на Могилово) изба с капацитет от 50 000 бутилки годишно. Тя също ще бъде достъпна за туристите, които ще могат да видят традиционните методи за производство, съзряване и съхранение на така нареченото „шампанско“.

Дали с прекрасни нови винени предложения или с незабравими преживявания сред пасторална идилия, сгушеното в сърцето на Средна гора село Могилово може винаги приятно да изненада всеки любител на тематичните туристически пътешествия.

А почитателите на божествената напитка и стойностната музика са добре дошли в Долината на виното за да възнаградят сетивата си не само за предстоящото голямо събитие в началото на юни.

© 2017 "ВиноЗона"

bottom of page